Dezvoltarea universului socio-emoțional

Dezvoltarea universului socio-emoțional

Dezvoltarea universului socio-emoțional

Dezvoltarea universului socio-emoțional este o componentă esențială a educației timpurii, care contribuie la formarea personalității copilului și la integrarea lui în societate. La Grădinița Wonderland, ne propunem să stimulăm și să susținem dezvoltarea universului socio-emoțional al copiilor prin activități variate și adaptate la nevoile și interesele lor. Printre obiectivele noastre se numără:

  • Acest univers este „esența” în viața fiecărui copil, iar interacționarea cu cei din jur și totodată descoperirea sinelui, îl pregătesc pe copil pentru viață, curajos, integru, educat: încurajăm copiii să își exprime opiniile, sentimentele și dorințele, să își asume responsabilități, să își depășească temerile și să își recunoască meritele. De asemenea, îi ajutăm pe copii să se cunoască pe sine, să își identifice punctele forte și punctele slabe, să își dezvolte stima de sine și încrederea în forțele proprii.
  • Imaginea de sine este foarte importantă în această perioadă, de aceea o considerăm că baza în dezvoltarea copilului, acest lucru influențând decisiv procesul de învățare: valorizăm calitățile și potențialul fiecărui copil, îi apreciem pentru efortul și progresul lor, le oferim feedback pozitiv și constructiv. De asemenea, le oferim copiilor oportunități de autoevaluare și de autoîmbunătățire, care să le crească motivația și plăcerea de a învăța.
  • Cunoașterea de sine, controlul emoțional și nu în ultimul rând interacțiunea cu cei din jur, au un rol important în viața copilului, la această vârstă fiind momentul cel mai benefic pentru fixarea corectă a bazelor din punct de vedere socio-emoțional: dezvoltăm la copii abilități de comunicare și de rezolvare a conflictelor, prin dialog, empatie și colaborare. De asemenea, dezvoltăm la copii conștiința morală și spiritul civic, prin promovarea valorilor umane și sociale.

Prin aceste activități, dorim să contribuim la formarea unor copii fericiți, autonomi, creativi și sociabili, care să se simtă bine în propria piele și să se adapteze cu ușurință la diferite situații.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.