Robotică

Robotică

Robotica este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a învăța și de a aplica principii și concepte de știință, tehnologie, inginerie și matematică, de a-și dezvolta gândirea logică și critică, de a-și îmbunătăți abilitatea de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor, de a-și stimula interesul și plăcerea pentru inovație și experimentare. Robotica include activități precum: construirea și programarea unor roboți simpli sau complecși, folosind diferite materiale și componente (Lego, Arduino, Raspberry Pi), participarea la concursuri sau expoziții de robotică, etc. Aceste activități au ca scop formarea unor copii inteligenți, curioși, inventivi și cooperanți, care să se simtă bine în mediul lor tehnologic.

  • Construirea și programarea roboților este o activitate în care copiii trebuie să asambleze și să controleze diferite tipuri de roboți, folosind diferite materiale și componente, cum ar fi: Lego, Arduino, Raspberry Pi, etc. Construirea și programarea roboților le dezvoltă copiilor abilitatea de a proiecta și de a implementa soluții tehnice pentru diferite sarcini sau provocări, cunoștințele și competențele de electronică, mecanică și informatică, logică și algoritmică. Construirea și programarea roboților se poate face individual sau în grup, în funcție de preferințele și de nivelul copiilor.
  • Participarea la concursuri sau expoziții de robotică este o activitate în care copiii trebuie să își prezinte și să își compare roboții cu cei ai altor copii sau echipe, folosind diferite criterii de evaluare sau de performanță. Participarea la concursuri sau expoziții de robotică le dezvoltă copiilor spiritul de competiție și de fair-play, capacitatea de prezentare și de argumentare, comunicarea și cooperarea. Participarea la concursuri sau expoziții de robotică se poate face individual sau în grup, în funcție de tipul și de regulile concursului sau expoziției.

Prin aceste activități opționale de robotică dorim să contribuim la formarea unor copii inteligenți, curioși, inventivi și cooperanți, care să se simtă bine în mediul lor tehnologic. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la activitățile sau concursurile organizate de Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.