Matematică distractivă

Matematică distractivă

La Grădinița Wonderland, ne dorim să oferim copiilor oportunitatea de a se familiariza și de a se juca cu numerele, formele, culorile și măsurile, într-un mod distractiv și interactiv. Pentru aceasta, am conceput un program de Matematică distractivă, care cuprinde următoarele activități:

  • Probleme de logică: Aceste activități îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea logică și raționamentul, să își exerseze capacitatea de concentrare și de rezolvare a problemelor. Copiii sunt implicați în rezolvarea unor probleme de logică, care implică diferite tipuri de operații (adunare, scădere, înmulțire, împărțire), relații (egalitate, inegalitate, ordine), clasificare (după criterii de formă, culoare, mărime etc.) sau deducție (folosind indicii sau reguli).
  • Probleme de numerație: Aceste activități îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea matematică și numerică, să își exerseze cunoștințele despre numere și sistemul de numerație. Copiii sunt implicați în rezolvarea unor probleme de numerație, care implică diferite tipuri de numere (naturale, întregi, fracții, zecimale etc.), proprietăți (paritate, divizibilitate, cifre etc.), reprezentări (scriere cu cifre sau cu litere, scriere în baze diferite etc.) sau operații (adunare, scădere etc.).
  • Probleme de geometrie: Aceste activități îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea spațială și geometrică, să își exerseze cunoștințele despre forme și figuri geometrice. Copiii sunt implicați în rezolvarea unor probleme de geometrie, care implică diferite tipuri de forme (plane sau solide), proprietăți (laturi, unghiuri, arii, volume etc.), reprezentări (desenat sau construit cu materiale diverse) sau operații (măsurat, comparat, transformat etc.).
  • Probleme de măsurare: Aceste activități îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea măsurabilă și cantitativă, să își exerseze cunoștințele despre unități de măsurare și instrumente de măsurat. Copiii sunt implicați în rezolvarea unor probleme de măsurare, care implică diferite tipuri de mărimi (lungime, greutate, timp etc.), unități (metru, kilogram, oră etc.), instrumente (riglă, cântar, ceas etc.) sau operații (măsurat, comparat, convertit etc.).
  • Concursuri sau jocuri matematice: Aceste activități îi ajută pe copii să își dezvolte spiritul competitiv și de colaborare, să își exerseze viteza și acuratețea de calcul, să își testeze cunoștințele și abilitățile matematice. Copiii sunt implicați în participarea la diferite concursuri sau jocuri matematice, care implică diferite tipuri de provocări (calcul mental, rezolvare de ecuații, recunoaștere de forme etc.), niveluri de dificultate (ușor, mediu, greu etc.) sau modalități de lucru (individual, în perechi, în echipe etc.).

Acestea sunt câteva dintre activitățile pe care le desfășurăm la Grădinița Wonderland, în cadrul programului de Matematică distractivă. Dacă ești curios să afli mai multe despre ele, te invităm să ne vizitezi și să te alături nouă. Te așteptăm cu drag! 😊 [Aici] puteți vedea câteva imagini de la activitățile opționale organizate de Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.