Muzică

Muzică

Muzica este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a-și exprima stările și trăirile prin intermediul artei sonore, de a-și dezvolta simțul ritmic și melodic, de a-și îmbunătăți memoria auditivă și vocalizarea, de a-și cultiva gustul muzical și talentul muzical. Muzica include activități precum: cântat la instrumente muzicale (pian, chitară, flaut), cântat vocal (coral sau solo), audiție muzicală, compoziție muzicală, etc. Aceste activități au ca scop formarea unor copii sensibili, armonioși, expresivi și creativi, care să se simtă bine în mediul lor muzical.

  • Cântatul la instrumente muzicale este o activitate în care copiii trebuie să învețe să cânte diferite piese muzicale folosind un instrument la alegere, cum ar fi: pianul, chitara, flautul, etc. Cântatul la instrumente muzicale le dezvoltă copiilor abilitatea de a citi și de a interpreta partituri muzicale, coordonarea ochi-mână și finețea mișcărilor, atenția și concentrarea. Cântatul la instrumente muzicale se poate face individual sau în grup, în funcție de preferințele și de nivelul copiilor.
  • Cântatul vocal este o activitate în care copiii trebuie să învețe să cânte diferite cântece folosind vocea lor, cum ar fi: cântece populare, cântece pentru copii, cântece moderne, etc. Cântatul vocal le dezvoltă copiilor abilitatea de a asculta și de a reproduce sunete muzicale, dicția și intonația, respirația și emisia vocală. Cântatul vocal se poate face individual sau în grup (coral sau solo), în funcție de preferințele și de nivelul copiilor.
  • Audiția muzicală este o activitate în care copiii trebuie să asculte diferite genuri și stiluri muzicale, cum ar fi: muzică clasică, muzică populară, muzică de dans, muzică rock, etc. Audiția muzicală le dezvoltă copiilor memoria și percepția auditivă, gustul și aprecierea muzicală, cultura și cunoștințele muzicale. Audiția muzicală se poate face individual sau în grup, folosind diferite surse sonore (cum ar fi: CD-uri, radio, internet), în funcție de preferințele și de interesul copiilor.
  • Compoziția muzicală este o activitate în care copiii trebuie să creeze propriile lor piese muzicale, folosind diferite elemente cum ar fi: ritm, melodie, armonie, etc. Compoziția muzicală le dezvoltă copiilor imaginația și creativitatea muzicală, structura și coerența muzicală, originalitatea și inventivitatea muzicală. Compoziția muzicală se poate face individual sau în grup, folosind diferite instrumente sau programe muzicale (cum ar fi: FL Studio, Ableton sau GarageBand), în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.

Prin aceste activități opționale de muzică dorim să contribuim la formarea unor copii sensibili, armonioși, expresivi și creativi, care să se simtă bine în mediul lor muzical. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la activitățile muzicale organizate de Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.