Pictură

Pictură

Pictura este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a-și exprima emoțiile și gândurile prin intermediul artei vizuale, de a-și dezvolta simțul estetic și cromatic, de a-și îmbunătăți abilitatea manuală și atenția la detalii, de a-și stimula sensibilitatea artistică și originalitatea. Pictura include activități precum: desen, acuarelă, tempera, pastel, colaj, etc. Aceste activități au ca scop formarea unor copii creativi, expresivi, atenți și cultivați, care să se simtă bine în mediul lor artistic.

  • Desenul este o activitate în care copiii trebuie să reprezinte grafic diferite obiecte, persoane, animale sau scene, folosind instrumente simple cum ar fi: creionul, pixul, carioca, etc. Desenul le dezvoltă copiilor abilitatea de observație și de reprezentare spațială, coordonarea ochi-mână și finețea mișcărilor, imaginația și creativitatea. Desenul se poate face pe hârtie sau pe alte suporturi (cum ar fi: carton, lemn, sticlă), în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.
  • Acuarela este o activitate în care copiii trebuie să reprezinte diferite obiecte, persoane, animale sau scene, folosind culori diluate în apă și pensule. Acuarela le dezvoltă copiilor simțul cromatic și armonia culorilor, tehnica și precizia aplicării culorilor, sensibilitatea și emoția. Acuarela se poate face pe hârtie specială sau pe alte suporturi (cum ar fi: pânză, ceramică, etc.), în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.
  • Tempera este o activitate în care copiii trebuie să reprezinte diferite obiecte, persoane, animale sau scene, folosind culori mai dense și mai opace decât acuarela și pensule. Tempera le dezvoltă copiilor simțul cromatic și contrastul culorilor, tehnica și precizia aplicării culorilor, expresivitatea și forța. Tempera se poate face pe hârtie sau pe alte suporturi (cum ar fi: pânză, lemn, etc.), în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.
  • Pastelul este o activitate în care copiii trebuie să reprezinte diferite obiecte, persoane, animale sau scene, folosind creioane colorate dintr-un material moale și friabil. Pastelul le dezvoltă copiilor simțul cromatic și luminozitatea culorilor, tehnica și precizia aplicării culorilor, finețea și delicatețea. Pastelul se poate face pe hârtie sau pe alte suporturi (cum ar fi: catifeaua), în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.
  • Colajul este o activitate în care copiii trebuie să creeze diferite compoziții artistice prin lipirea unor materiale diverse (cum ar fi: hârtie colorată, fotografii, șnururi), pe un suport (cum ar fi: carton). Colajul le dezvoltă copiilor simțul estetic și compoziția, tehnica și precizia lipirii materialelor, originalitatea și inventivitatea. Colajul se poate face pe diferite teme sau motive, în funcție de preferințele și de inspirația copiilor.

Prin aceste activități opționale de pictură dorim să contribuim la formarea unor copii creativi, expresivi, atenți și cultivați, care să se simtă bine în mediul lor artistic. [Aici] puteți vedea imagini cu copii care fac pictură în Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.