Activități de dezvoltare personală

Activități de dezvoltare personală

Activitățile de dezvoltare personală sunt o componentă importantă a educației timpurii, care contribuie la formarea unor obiceiuri și atitudini pozitive față de sine și de ceilalți. La Grădinița Wonderland, ne propunem să oferim copiilor o gamă variată și atractivă de activități de dezvoltare personală, care să le ofere oportunități de învățare și de practicare a unor abilități esențiale pentru viața lor. Printre activitățile de dezvoltare personală se numără:

 • Învățăm:
  • Cum bulele de săpun curăță mânuțele și fața: încurajăm copiii să își mențină igiena personală, să se spele pe mâini și pe față înainte și după masă, după ce se joacă sau după ce merg la toaletă. Le oferim copiilor săpunuri colorate și parfumate, care să le facă plăcere să se spele. De asemenea, le arătăm copiilor cum să facă bule de săpun, care să le distreze și să le stimuleze simțurile.
  • Cum să folosească toaleta: îi învățăm pe copii să folosească toaleta corect și independent, să tragă apa, să se șteargă și să își arunce hârtia igienică la coș. Le oferim copiilor toalete adaptate la dimensiunea lor, care să le faciliteze accesul și confortul. De asemenea, le oferim copiilor recompense simbolice pentru folosirea toaletei, cum ar fi abțibilduri sau laude.
  • Cât de frumos și politicos este să spui „la revedere!”, „pa!”, „bună dimineața!” … : îi învățăm pe copii să folosească formule de salut și de politețe atunci când întâlnesc sau se despart de persoanele cunoscute sau necunoscute. Le oferim copiilor exemple de situații în care trebuie să salute sau să mulțumească, cum ar fi: când vin sau pleacă de la grădiniță, când primesc sau dau ceva, când cer sau ofer ajutor, etc.
  • Cum să pună jucăriile în căsuțe potrivite pentru a fi așezate: îi învățăm pe copii să își ordoneze și să își păstreze jucăriile după ce se joacă cu ele, să le pună în locurile special amenajate pentru ele. Le oferim copiilor căsuțe colorate și etichetate, care să le permită să clasifice jucăriile după criterii simple, cum ar fi: forma, culoarea, dimensiunea, funcția, etc.
  • Cum să mănânce frumos: îi învățăm pe copii să mănânce corect și echilibrat, să folosească tacâmurile și șervetul, să nu vorbească cu gura plină, să nu arunce mâncarea. Le oferim copiilor meniuri variate și gustoase, care să le satisfacă nevoile nutriționale și preferințele culinare. De asemenea, le oferim copiilor oportunități de a participa la pregătirea unor gustări simple și sănătoase, cum ar fi: salate de fructe, sandvișuri, iaurturi, etc.
  • Cum să se respecte pe sine și pe cei din jur, etc.: îi învățăm pe copii să se respecte pe sine și pe ceilalți, să nu se jignească sau să se bată, să nu facă lucruri care le pot face rău lor sau altora. Le oferim copiilor exemple de comportamente respectuoase și nerespectuoase, cum ar fi: să împartă jucăriile cu ceilalți, să nu strice lucrurile altora, să nu râdă de greșelile altora, etc.

Prin aceste activități de dezvoltare personală, dorim să contribuim la formarea unor copii curați, ordonați, educați și respectuoși, care să se simtă bine în propria lor piele și să se integreze armonios în mediul social.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.