Concursuri naționale

Concursuri naționale

Concursurile naționale și evenimentele organizate în afara instituțiilor noastre sunt activități care ne oferă oportunitatea de a ne măsura cunoștințele și abilitățile cu ale altor copii din țară, de a ne face noi prieteni și de a ne bucura de experiențe noi și interesante. La Grădinița Wonderland, ne propunem să participăm la cât mai multe concursuri naționale și evenimente organizate de alte instituții sau organizații, care să ne stimuleze spiritul de competiție, de fair-play și de cooperare. Printre concursurile naționale și evenimentele la care participăm se numără:

  • Olimpiada Națională de Matematică pentru Preșcolari: este un concurs care ne provoacă să rezolvăm probleme de logică, de numerație, de geometrie și de măsurare, folosind gândirea matematică și creativă. Concursul se desfășoară în două etape: etapa locală și etapa națională. Cei mai buni dintre noi se califică la etapa națională, unde se întâlnesc cu alți copii pasionați de matematică din toată țara.
  • Festivalul Național de Poezie pentru Copii: este un festival care ne încurajează să ne exprimăm sentimentele și ideile prin poezie, să ne dezvoltăm imaginația și vocabularul, să ne apreciem talentul artistic. Festivalul se desfășoară în două secțiuni: secțiunea de creație și secțiunea de recitare. Noi putem participa la ambele secțiuni, cu poezii proprii sau alese din literatura pentru copii.
  • Ziua Mondială a Mediului: este un eveniment care ne sensibilizează față de importanța protejării mediului înconjurător, a resurselor naturale și a biodiversității. Evenimentul se desfășoară sub forma unor ateliere tematice, în care noi putem participa la activități practice și educative, cum ar fi: plantarea de flori și copaci, colectarea selectivă a deșeurilor, realizarea unor obiecte din materiale reciclabile, vizionarea unor filme documentare despre natură, etc.

Prin aceste concursuri naționale și evenimente organizate în afara instituțiilor noastre, dorim să contribuim la formarea unor copii informați, implicați și responsabili, care să se simtă bine în mediul lor social și natural.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.