Educație fizică

Educație fizică

Educația fizică este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta capacitatea fizică și motrică, de a-și îmbunătăți postura și coordonarea, de a-și crește rezistența și forța, de a-și menține sănătatea și starea de bine. Educația fizică include activități precum: înot, dans sportiv, gimnastică, atletism, etc. Aceste activități au ca scop formarea unor copii sănătoși, activi, echilibrați și disciplinați, care să se simtă bine în mediul lor fizic și social.

  • Înotul este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a învăța să înoate și să se distreze în apă, de a-și dezvolta respirația și circulația sângelui, de a-și îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea, de a-și crește încrederea în sine și siguranța. Înotul se desfășoară sub supravegherea unor instructori calificați, care îi învață pe copii tehnicile și regulile de bază ale înotului, precum și măsuri de prevenire a accidentelor. Înotul se poate practica în piscine acoperite sau descoperite, în funcție de anotimp și condiții meteorologice.
  • Dansul sportiv este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a învăța să danseze diferite stiluri și genuri muzicale, de a-și dezvolta ritmul și coordonarea, de a-și îmbunătăți postura și echilibrul, de a-și crește expresivitatea și creativitatea. Dansul sportiv se desfășoară sub îndrumarea unor instructori experimentați, care îi învață pe copii pașii și figurile de bază ale dansului sportiv, precum și elemente de coregrafie și prezentare scenică. Dansul sportiv se poate practica individual sau în perechi, în funcție de preferințele și abilitățile copiilor.
  • Gimnastica este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a învăța să facă diferite exerciții fizice cu sau fără aparate, de a-și dezvolta forța și agilitatea, de a-și îmbunătăți flexibilitatea și rezistența, de a-și crește concentrarea și disciplina. Gimnastica se desfășoară sub supravegherea unor instructori specializați, care îi învață pe copii tehnicile și regulile de bază ale gimnasticii, precum și măsuri de siguranță și prevenire a accidentelor. Gimnastica se poate practica pe saltele sau pe aparate (cum ar fi: paralele, inele, trambulină), în funcție de nivelul și progresul copiilor.
  • Atletismul este o activitate care le oferă copiilor oportunitatea de a învăța să practice diferite probe sportive individuale sau colective, cum ar fi: alergare, săritură, aruncare, etc. de a-și dezvolta viteza și coordonarea, de a-și îmbunătăți rezistența și capacitatea pulmonară, de a-și crește spiritul de competiție și de fair-play. Atletismul se desfășoară sub conducerea unor instructori competenți, care îi învață pe copii tehnicile și regulile de bază ale atletismului, precum și măsuri de încălzire și recuperare. Atletismul se poate practica pe piste sau pe terenuri amenajate, în funcție de proba sportivă și de condițiile meteo.

Prin aceste activități opționale de educație fizică dorim să contribuim la formarea unor copii sănătoși, activi, echilibrați și disciplinați, care să se simtă bine în mediul lor fizic și social. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la activitățile organizate de Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.