Limbi străine

Limbi străine

Limbi străine sunt activități care ne oferă oportunitatea de a învăța și de a comunica în alte limbi decât limba română, de a cunoaște și de a aprecia alte culturi și civilizații, de a ne dezvolta competențele lingvistice și interculturale.

La Grădinița Wonderland, ne propunem să oferim copiilor o gamă variată și atractivă de activități de limbi străine, care să le stimuleze interesul și plăcerea pentru învățarea altor limbi. Printre limbile străine pe care le învățăm se numără:

  • Limba engleză: este o limbă vorbită de peste un miliard de oameni din toată lumea, fiind una dintre cele mai importante limbi de comunicare internațională. Limba engleză este o limbă bogată și diversă, care împrumută cuvinte din multe alte limbi, cum ar fi: latină, greacă, franceză, germană, etc. Limba engleză are un alfabet format din 26 de litere și o pronunție care nu corespunde întotdeauna cu scrierea. Limba engleză are o gramatică relativ simplă, dar are multe excepții și nuanțe. Limba engleză este o limbă folosită în multe domenii, cum ar fi: știință, artă, sport, muzici, film, etc.
  • Limba germană: este o limbă vorbită de peste 100 de milioane de oameni din Europa Centrală și de Vest, fiind una dintre cele mai importante limbi de cultură și comerț. Limba germană este o limbă complexă și precisă, care formează cuvinte lungi prin alăturarea altor cuvinte mai mici, cum ar fi: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz (legea privind transferul sarcinilor de supraveghere a etichetării cărnii de vită). Limba germană are un alfabet format din 26 de litere și 4 caractere speciale (Ä, Ö, Ü, Ș), și o pronunție care corespunde în mare parte cu scrierea. Limba germană are o gramatică destul de complicată, care implică declinarea substantivelor și adjectivelor după gen, număr și caz. Limba germană este o limbă folosită în multe domenii, cum ar fi: filosofie, literatură, muzică clasică, inginerie, etc.

Prin aceste activități de limbi străine dorim să contribuim la formarea unor copii deschiși, curioși, informați și comunicativi, care să se simtă bine în mediul lor lingvistic și cultural.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.