Dezvoltarea socio-emoțională

Dezvoltarea socio-emoțională

Dezvoltarea socio-emoțională este o componentă esențială a educației timpurii, care contribuie la formarea personalității copilului și la integrarea lui în societate. La Grădinița Wonderland, ne propunem să stimulăm și să susținem dezvoltarea socio-emoțională a copiilor prin activități variate și adaptate la nevoile și interesele lor. Printre obiectivele noastre se numără:

  • Încrederea în forțele proprii: încurajăm copiii să își exprime opiniile, să își asume responsabilități, să își depășească temerile și să își recunoască meritele.
  • Exprimarea dorințelor proprii: respectăm dreptul copiilor de a alege, de a refuza sau de a propune activități, în funcție de preferințele și starea lor de spirit.
  • Descoperirea sinelui cu ajutorul experiențelor din mediul înconjurător: oferim copiilor oportunități de explorare și experimentare a lumii din jur, prin jocuri, povești, cântece, desene, etc.
  • Exprimarea de sine când „nu pot”, „nu vreau”, se transforma în „pot”, „vreau”: dezvoltăm la copii abilități de comunicare și de rezolvare a conflictelor, prin dialog, empatie și colaborare.
  • Dezvoltarea competențelor/ abilităților și dezvoltarea încrederii de sine: promovăm la copii o atitudine pozitivă față de învățare, prin aprecierea progresului și a efortului lor, prin feedback constructiv și prin recunoașterea valorii diversității.

Prin aceste activități, dorim să contribuim la formarea unor copii fericiți, autonomi, creativi și sociabili, care să se simtă bine în propria piele și să se adapteze cu ușurință la diferite situații.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.