Dezvoltarea universului de limbaj și comunicare

Dezvoltarea universului de limbaj și comunicare

Dezvoltarea universului de limbaj și comunicare este o componentă fundamentală a educației timpurii, care contribuie la dezvoltarea cognitivă, socială și afectivă a copilului. La Grădinița Wonderland, ne propunem să stimulăm și să susținem dezvoltarea universului de limbaj și comunicare al copiilor prin activități diverse și interactive, care să le ofere oportunități de exprimare și de înțelegere a mesajelor verbale și nonverbale. Printre obiectivele noastre se numără:

  • Grădinița Wonderland este locul în care copii își dezvoltă limbajul cu ajutorul activităților educaționale zilnice: folosim o varietate de metode și resurse didactice, care să le permită copiilor să își îmbogățească vocabularul, să își însușească regulile gramaticale, să își dezvolte capacitatea de ascultare și de dialog, etc.
  • Poveștile și poeziile care introduc copii în universul creativității și a imaginației: citim și povestim împreună cu copiii povești și poezii frumoase și educative, care să le stimuleze imaginația, memoria, atenția, gândirea logică, etc. Îi încurajăm pe copii să creeze propriile lor povești și poezii, folosind cuvinte noi sau inventate.
  • Exprimarea orală și scrisă: dezvoltăm la copii abilități de comunicare orală și scrisă, prin jocuri de rol, prezentări, interviuri, scrisori, mesaje, etc. Le oferim copiilor feedback pozitiv și constructiv, care să le crească încrederea în sine și plăcerea de a comunica.

Prin aceste activități, dorim să contribuim la formarea unor copii competenți, curioși, inventivi și comunicativi, care să se exprime cu ușurință și corect în limba română.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.