Dezvoltarea universului științe

Dezvoltarea universului științe

Dezvoltarea universului științe este o componentă valoroasă a educației timpurii, care contribuie la dezvoltarea gândirii logico-matematice și a cunoștințelor despre natură ale copilului. La Grădinița Wonderland, ne propunem să stimulăm și să susținem dezvoltarea universului științe al copiilor prin activități ludice și educative, care să le ofere oportunități de învățare prin descoperire și de dezvoltare a competențelor științifice. Printre obiectivele noastre se numără:

  • Preșcolarii noștri sunt introduși în universul matematicii și înțelegerii naturii, cu ajutorul jocurilor didactice- logice și a materialelor potrivite: folosim o varietate de jocuri și materiale, care să le permită copiilor să se familiarizeze cu numerele, formele, măsurile, spațiul, timpul, etc. De asemenea, le oferim copiilor oportunități de observare și explorare a fenomenelor naturale, a plantelor, animalelor, corpului uman, etc.
  • Dezvoltarea următoarelor competențe:
    • Selectarea: dezvoltăm la copii abilitatea de a selecta informații relevante dintr-un ansamblu de date, de a face clasificări și serieri după criterii date sau alese de ei.
    • Observarea: dezvoltăm la copii abilitatea de a observa cu atenție și în detaliu obiecte, imagini, situații, fenomene, etc. și de a descrie ceea ce observă.
    • Diferențierea: dezvoltăm la copii abilitatea de a diferenția obiecte, imagini, situații, fenomene, etc. după caracteristici specifice, de a identifica asemănări și deosebiri între ele.
    • Generarea unor desene geometrice: dezvoltăm la copii abilitatea de a genera desene geometrice folosind instrumente adecvate (riglă, compas, echer), de a recunoaște și denumi forme geometrice (cerc, triunghi, pătrat, etc.) și de a le folosi în creații artistice.

Prin aceste activități, dorim să contribuim la formarea unor copii curioși, inteligenți, analitici și inventivi, care să se simtă atrași de universul științelor.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.