Lecții deschise

Lecții deschise

Lecțiile deschise sunt activități care ne oferă oportunitatea de a implica părinții în procesul nostru de învățare, de a le împărtăși experiențele și cunoștințele noastre, de a le exprima opiniile și sugestiile, de a ne consolida relația cu ei și cu cadrele didactice. La Grădinița Wonderland, ne propunem să organizăm lecții deschise care să ne stimuleze interesul și plăcerea pentru diferite domenii de cunoaștere și pentru colaborare. Printre lecțiile deschise pe care le organizăm se numără:

  • Lecția de matematică distractivă: este o lecție în care ne jucăm cu numerele, formele, culorile și măsurile, folosind materiale didactice variate și atractive, cum ar fi: cuburi, bile, bețișoare, jetoane, etc. Aici putem rezolva probleme de logică, de numerație, de geometrie și de măsurare, folosind gândirea matematică și creativă. De asemenea, putem invita părinții să participe la jocurile noastre, să ne ajute sau să ne provoace, să ne aprecieze sau să ne corecteze.
  • Lecția de educație pentru sănătate: este o lecție în care învățăm despre corpul nostru și despre cum să avem grijă de el, folosind materiale informative și interactive, cum ar fi: cărți, afișe, planșe, etc. Aici putem cunoaște părțile corpului și funcțiile lor, organele interne și rolul lor, alimentele sănătoase și beneficiile lor. De asemenea, putem invita părinții să participe la activitățile noastre, să ne împărtășească sfaturi și experiențe despre sănătate, să ne pregătească sau să ne deguste gustările sănătoase.
  • Lecția de educație ecologică: este o lecție în care învățăm despre natură și despre cum să o protejăm, folosind materiale educative și ecologice, cum ar fi: frunze, flori, pietre, coji de fructe, etc. Aici putem descoperi elementele naturii și rolul lor în echilibrul ecologic, animalele și plantele și nevoile lor de viață, acțiunile poluante și efectele lor asupra mediului. De asemenea, putem invita părinții să participe la activitățile noastre, să ne arate exemple de comportamente ecologice (sau neecologice), să ne ajute sau să ne încurajeze la colectarea selectivă a deșeurilor sau la realizarea unor obiecte din materiale reciclabile.

Prin aceste lecții deschise dorim să contribuim la formarea unor copii informați, implicați și responsabili, care să se simtă bine în mediul lor familial și școlar. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la lecțiile organizate de Grădinițele Wonderland.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.