Vizite la ferma animalelor

Vizite la ferma animalelor

Vizitele la ferma animalelor sunt activități care ne oferă oportunitatea de a observa și de a interacționa cu diverse animale domestice, de a învăța despre caracteristicile și nevoile lor, de a ne dezvolta empatia și responsabilitatea față de ele. La Grădinița Wonderland, ne propunem să organizăm vizite la ferme care să ne stimuleze interesul și plăcerea pentru natură și pentru viața rurală. Printre fermele pe care le vizităm se numără:

  • Ferma Animalelor din Pantelimon: este o fermă care ne prezintă o varietate de animale domestice, cum ar fi: vaci, oi, capre, porci, cai, găini, rațe, gâște, etc. Aici putem vedea cum trăiesc și se hrănesc animalele, cum se produc laptele, brânza, ouăle, lâna, etc. De asemenea, putem participa la activități practice și distractive, cum ar fi: mulsul vacilor, hrănitul animalelor, călăritul cailor, plimbatul cu căruța, etc. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la fermă.
  • Ferma Animalelor din Buftea: este o fermă care ne prezintă o varietate de animale domestice și exotice, cum ar fi: iepuri, hamsteri, șobolani, porcușori de Guineea, șerpi, broaște țestoase, păuni, fazani, papagali, etc. Aici putem vedea cum arată și se comportă animalele, cum se adaptează la diferite medii și condiții de viață. De asemenea, putem participa la activități educative și interactive, cum ar fi: observarea animalelor cu ajutorul unor instrumente optice (lupă, microscop), atingerea și mângâierea unor animale blânde și prietenoase (iepuri, hamsteri), ascultarea și imitarea sunetelor produse de animale (papagali), etc.
  • Ferma Animalelor din Mogoșoaia: este o fermă care ne prezintă o varietate de animale domestice și sălbatice, cum ar fi: câini, pisici, vulpi, lupi, ursuleți de pluș (nu sunt animale reale), etc. Aici putem vedea cum se joacă și se iubesc animalele, cum se protejează și se ajută unele pe altele. De asemenea, putem participa la activități ludice și emoționante, cum ar fi: alergatul și jucatul cu câinii și pisicile (care sunt dresați și vaccinați), hrănitul și fotografiatul cu vulpile și lupii (care sunt ținuți în cuști speciale), îmbrățișatul și pupatul ursuleților de pluș (care sunt foarte moi și drăgălași), etc.

Prin aceste vizite la ferma animalelor, dorim să contribuim la formarea unor copii iubitori de natură și de animale, care să se simtă bine în mediul lor natural.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.