Vizite la grădina botanică

Vizite la grădina botanică

Vizitele la grădina botanică sunt activități care ne oferă oportunitatea de a observa și de a cunoaște diverse plante și flori, de a învăța despre caracteristicile și rolul lor în natură, de a ne dezvolta simțurile și aprecierea față de ele. La Grădinița Wonderland, ne propunem să organizăm vizite la grădini botanice care să ne stimuleze interesul și plăcerea pentru natură și pentru viața vegetală. Printre grădinile botanice pe care le vizităm se numără:

  • Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” București: este o grădină botanică care ne prezintă o varietate de plante și flori din România și din alte zone ale lumii, cum ar fi: trandafiri, crini, orhidee, magnolii, palmieri, cactuși, etc. Aici putem vedea cum arată și se dezvoltă plantele în diferite anotimpuri și condiții climatice, cum se reproduc și se polenizează, cum se adaptează la diferite medii și soluri. De asemenea, putem participa la activități educative și interactive, cum ar fi: observarea plantele cu ajutorul unor instrumente optice (lupă, microscop), recoltarea și uscarea unor frunze sau flori (sub supravegherea personalului), realizarea unor desene sau colaje cu plantele preferate, etc.
  • Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași: este o grădină botanică care ne prezintă o varietate de plante și flori medicinale, aromatice și ornamentale, cum ar fi: lavandă, mentă, busuioc, mușețel, gălbenele, maci, etc. Aici putem vedea cum se cultivă și se recoltează plantele în scopuri terapeutice sau culinare, cum se prepară și se folosesc ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale sau condimente din plante. De asemenea, putem participa la activități practice și distractive, cum ar fi: plantarea și îngrijirea unor plante în ghivece (sub supravegherea personalului), degustarea unor produse naturale din plante (sub supravegherea personalului), realizarea unor măști sau podoabe cu plantele preferate etc.
  • Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj-Napoca: este o grădină botanică care ne prezintă o varietate de plante și flori exotice și rare, cum ar fi: orhidee albastre, lotuși sacri, banani pitici, bambuși uriași, arbori bonsai etc. Aici putem vedea cum arată și se comportă plantele care trăiesc în zone tropicale sau subtropicale ale planetei. De asemenea putem participa la activități ludice și emoționante cum ar fi: fotografiatul cu plantele (la distanță sigură), ascultatul povestirilor despre viața și legendele plantele (spuse de ghizi sau de educatori), realizarea unor puzzle-uri sau jocuri cu plantele preferate etc.

Prin aceste vizite la grădina botanică dorim să contribuim la formarea unor copii iubitori de natură și de plante, care să se simtă bine în mediul lor natural. [Aici] puteți vedea câteva imagini de la grădinile vizitate.

Vrei să adaugi un comentariu?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mesaj
1
Grădinița Wonderland
Bună ziua! 👋 Bine ați venit pe site-ul grădiniței Wonderland! Suntem online și gata să vă ajutăm.